Wie ben ik?
Mijn naam is Michiel Burger, een gepassioneerde kok en privéchef, geboren in Luxemburg maar opgegroeid in Eindhoven. Mijn liefde voor koken begon al op jonge leeftijd, geïnspireerd door de Indische achtergrond van mijn moeder. Samen met mijn drie broers deel ik deze passie, wij waren altijd samen te vinden in de keuken om te kijken of er nog wat te snacken was.
Tijdens mijn opleiding Civiele Techniek heb ik 10 jaar gewerkt bij restaurant 1910 in Eindhoven. Ik begon als afwasser en werd al snel gevraagd om het team in de zomer als keukenhulp te ondersteunen. Gaandeweg kreeg ik meer verantwoordelijkheden en werkte ik als chef de partie, waar ik uiteindelijk in staat was om de keuken zelfstandig aan te sturen.
Met de komst van COVID in 2020, sloten de deuren van het restaurant. Om onze gasten toch van dienst te blijven zijn, organiseerden wij thuis diners. Hier zag ik hoe leuk het is om bij mensen thuis te koken. De combinatie van een intieme sfeer, een steeds veranderende omgeving is wat mij aantrekt als privéchef: in hun eigen omgeving kun je gasten zich optimaal thuis laten voelen terwijl je ze een unieke culinaire ervaring biedt. Volledig afgestemd op hun wensen natuurlijk.
Mijn kookfilosofie is simpel: "gewoon, lekker eten voor de mensen." Ik geloof in het koken met passie en respect voor ingrediënten. Mijn doel is om de culinaire ervaring voor mijn gasten te optimaliseren, met een voorkeur voor seizoensgebonden en lokale producten.
Als kok omarm ik een breed scala aan smaken en technieken. Ik daag mezelf continu uit om nieuwe dingen te leren, zoals mijn recente cursus in fermenteren bij Meneerwateetons, waar ik alles leerde over het inmaken van groenten, azijn maken en zelfs zuurdesembrood bakken.
Nadat ik in 2021 ben afgestudeerd ben ik aan de slag gegaan als EMVI-specialist. Wat ik nu nog steeds met veel plezier doen. Toch voelde ik de drang om terug te keren naar mijn passie voor koken. Daarom heb ik in 2023 besloten om mijn eigen bedrijf op te richten, met een focus op privédiners en (event)catering. Ik blijf ook graag actief in restaurantkeukens om geïnspireerd te blijven door de laatste ontwikkelingen in de culinaire wereld.
Ik kom graag met he in contact! Om te praten over een mooi diner, een onvergetelijke bruiloft of een samenwerking waarvan je nu nog niet eens weet dat je hem wil aan gaan!
“Mijn kookfilosofie is simpel: “gewoon, lekker eten voor de mensen.” Ik geloof in het koken met passie en respect voor ingrediënten en een voorkeur voor seizoensgebonden en lokale producten. ”
Trek gekregen?
Waar kan ik je mee van dienst zijn? Neem contact met me op, dan kijken we samen hoe we jouw wensen in vervulling kunnen laten gaan! Van een luxe diner ervaring tot een buffet en van een zakelijke lunch tot een volledig verzorgde walking dinner!